Political Net

Politológia, politikatudomány és egy kis politika mindenkinek!

Friss topikok

Linkblog

2010.12.22. 00:33 Political Net

Mit szólnak sajtótörvényhez külföldön?

 

Külföldről. Saját gondolatok helyett:

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Kemény kritikát kapott a magyar kormány

 Luxemburg külügyminisztere – Asselborn – igen kemény kritikával illette az új magyar médiatörvényt. Diktatórikus tendenciákkal vádolja a magyar kormányt, és kérdésessé teszi, hogy átveheti-e az EU elnökséget január elsejétől.

 

 

Zeit.de: Magyarországon cenzúráznak, Európa hallgat

 Az elfogadott új médiatörvénnyel a kormány ellenőrzése alá kívánja vonni az állami és a magán médiát. Brüsszel hallgat – Budapesté a következő soros EU elnökség.

 

 

Die Presse.com: Luxemburg: Európai Uniónak azonnal cselekedjen Magyarország ellen

 Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter arra kéri az Európai Bizottságot, hogy tegyen lépéseket a magyar médiatörvény miatt. Magyarország az EU-elnökségre "érdemtelen".

 

 

Neue Züricher Zeitung: Kemény médiatörvény Magyarországon

 Bevezette az új médiatörvényt a magyar parlament, ezzel saját abszolult hatalmának újjabb pillérét húzta fel Orbán miniszterelnök.

 

 

Financial Times: Magyarországon elfogadták a vitatott médiatörvényt

 A magyar parlament támogatta a vitatott médiatörvényt, azonban a kritikusok szerint a törvény komolyan akadályozza a szabad sajtó működését.

 

 

BBC News: Új házörző a média felett

 Magyarország parlamentje elfogadta azt a sokat vitatott törvényt, amely azért hozott létre egy új igen erős hatóságot, hogy ellenőrízze és bírsággal súlytsa a médiát.

 

 

Végezetül csak egy idézetet tennék ide.

 Bibó István: A szabadság szerető ember politikai tízparancsolata

A szabadság szerető ember…

 5)  szüntelenül szem előtt tartja, hogy az emberi szabadság és az emberi méltóság egy és oszthatatlan és az egyik ember ellen akár társadalmi helyzete, akár származása, akár neme vagy kora címén elkövetett minden sérelem mindenki más szabadságát, méltóságát is veszélyezteti: ezért az emberi szabadság minden korlátozása, önkényes letartóztatás, fogvatartás, egyéni vagy hatósági hatalmaskodás, s az emberi méltóság mindenféle megalázása ellen azonnal együttesen, de ha az rögtön nem lehetséges, magában is fellép.

 

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://politicalnet.blog.hu/api/trackback/id/tr52531502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása