Political Net

Politológia, politikatudomány és egy kis politika mindenkinek!

Friss topikok

Linkblog

2010.07.16. 12:55 Political Net

„A fiam … évek óta FIDESZ tag” – egy OVB jelölt önéletrajzából

 2010 júliusi dátummal felkerült a Parlament weblapjára az a határozat ami javasolja az Országos Választási Biztottság tagjait.

 http://www.parlament.hu/irom39/00764/00764.pdf

 Végigolvasva nekem pár dolog azért feltűnt. Egyrészt a végzettek java az Elte ÁJK-n végzett - kivéve egyet, de később ő is ott tanult a jogi továbbképző intézetben - ahonnan a legtöbb Fidesz-es vagy Fidesz közeli ember kikerült. Persze ez még nem lehet baj, csak úgy mégis érdekes. Ki hol végezett, és kit ismerhet. De talán ez még megbocsájtható, hiszen e nívós intézményben több magasan kvalifikált ember is végzett már.

 Viszont mindezek mellett nekem két nagyon érdekes mondat szúrta ki a szemem.

 Az önéletrajzában dr. Hunyadfalvi Ákos (7. oldal tetején) így ír:

 „Fiam dr. Hunyadfalvi Balázs a Hunyadfalvi ügyvédi iroda tagja, aki 8 éve dolgozik ügyvédként, évek óta FIDESZ tag.”

 Érdekes hogy így csupa nagy betűvel ennyire ki kellett ezt hangsúlyozni.

 Másik érdekesség Dr. Székely László önéletrajzából (13. oldal alja):

 „1998 és 2002 között a Hágai Nemzetközi Bíróság ítéletének végrehajtása érdekében szükséges kormányzati feladatok koordinációjáért felelős kormánybiztossá nevezett ki a Magyar Köztársaság miniszerelnöke” – Orbán Vikor.

 A Fidesz részéről nyilvánvaló, hogy megbízható embereket akar abba pozícióba, ami dönt a választási ügyekben. És ugye nincs messze október eleje, amikor még tarolni kell az önkormányzati választásokon; esetleges problémás ügyekben pedig a megbízható kipróbált emberek akár polgármesteri helyeket is eldönthetnek.

Szólj hozzá!

Címkék: jövő fidesz választások önkormányzati választások


A bejegyzés trackback címe:

https://politicalnet.blog.hu/api/trackback/id/tr952155408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása