Political Net

Politológia, politikatudomány és egy kis politika mindenkinek!

Friss topikok

Linkblog

2010.11.24. 21:34 Political Net

Külföldi magánnyugdíj-pénztárat ide! De azonnal!

 Hazajövök elindítom a gépet és miket látok… Az állam zsarol… Fizetsz vagy nem kapsz semmit

 Noh, igazából most a kötelező megtakarításokról van szó. Vagy állami vagy magán…. Illetve ez a kérdés már nem is él olyan sokáig.

 De mi van az önkéntesekkel? Ma még elvileg nem piszkálják. De mi lesz ha holnap… Mondjuk 2013-ban is kell egy kis plussz pénz… pláne, hogy 2014-ben (jelenlegi tervek szerint még) lesznek választások. És hát nem árt egy kicsit amúgy se a költségvetésnek, mivel a válság hát csúnya nyomokat hagyott és nem sikerült eltűnteni…

 Mintegy másfél hete beszélgettem két ismerőssel külön-külön, akkor még azért ez nem látszott. Egymástól függetlenül mindketten azt mondták, hogy biztos ami biztos egy külföldi magánnyugdíj pénztárat akarnak nézni, mert az önkéntesben lévő pénzeiket se érzik biztonságban. A kötelező egy dolog, az kötelező, de ha az befolyik az államiba, fene tudja ki fogja e tudni fizetni egy 2040-2050 környéki költségvetés, pláne ha megnézzük, hogy akkorra jóval több idős lesz, és nem fog működni az újraelosztás, hanem csak a korábbi megtakarításokra fog tudni számítani.

 Magyarán valamennyi pénzt kivisznek az országból. Azt a pénzt a külföldi szervezet nem valószínű, hogy kis hazánkba fogja befektetni, hanem valahova elviszi, ahol mondjuk nem ilyen durva és kiszámíthatlan az adózás. Persze nem hiszem, hogy túl sokan hirtelen svájci vagy osztrák magánnyugdíj-pénztárakba szaladnának és áttennék a még náluk lévő pénzeiket… de soha nem lehet tudni.

 És persze a legfontosabb, a megtakarítását nem itthon tartja, mert megrendül a bizalma a magyar állammal szemben... köszi bazdmeg...

 De hát ez is egy opció…

update: Az önkéntes kasszáknak is végük lehet - írja az Index.

2 komment · 1 trackback

Címkék: jövő fidesz hülyeség forradalom nyugdíj svájc


A bejegyzés trackback címe:

https://politicalnet.blog.hu/api/trackback/id/tr152471349

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nyugdijra is ráteszi a mancsát a gonosz cigánytörpe!!!! Nincs megállás!!! 2010.11.26. 12:33:33

 Hát tessék fidesz szavazók büszkék lehetek magatokra!! Aki komcsi az komcsi kommer kisz titkár pártag vezéretek a torz testü degenerált orbán törpe ujra támad!! Most a nyugdijra fáj a foga most azt nyulja le ettöl a sokat szenvedett kis néptöl!! ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2010.11.26. 01:44:03

Külföldi kaszába sincs biztonságba!! APEH adó hatóságok együtt müködnek mindenhol!! A párna alá dugd a pénzt ha biztonságba akarod tudni a törpe elöl!!

Ivanhoe 2010.11.28. 10:40:29

Ha rendesen adózol belőle akkor apeh beveheti bő nyállal.
süti beállítások módosítása