Political Net

Politológia, politikatudomány és egy kis politika mindenkinek!

Friss topikok

Linkblog

2009.12.17. 16:39 Political Net

MDF Lista…

Egyre érdekesebben alakul az MDF listája. Első körben Borkros Lajos, aztán Debreczeni József, és most Király Zoltán is rajta van. Ki jöhet még? Néhány találgatás, nagy nevek a kis párt listáján?

 

  Török Gábor blogják már elkezdőtek a találgatások a kommentelők között, hogy kik is lennének a húzó nevek, most megpróbálom összefoglalni hogy kik azok akiket el lehetne képzelni. A lista biztos nem lesz teljes és gyakorlatilag eltalálhatatlan az egyé hábbéralkuk és nem nyilvános háttérsérelmek ismeretének a hiányában.

  Az MDF régi nagyöregekkel próbál szavazatokat maximálni. Ez helyén is van, azonban ha elkezdjük megnézni hogy kik kerültek be eddig, akkor úgytűnik hogy egyre erősebb a lista. Kifejezetten húzó erős neveket kerestünk.

  Első nagy név maga Bokros Lajos, ugye ő már az EP választás alatt is húzó név volt, végülis a célját elérte a párt tudott embert delegálni az EP-be, aztán meg is választották miniszterelnök jelöltnek.

  Aztán jött Debreczeni József – kétes hírű publicista – aki előbb még meg se fordult a fejében (videó 4:35től), majd egy hét alatt úgy megfordult hogy csak rákerült arra a listára.

  Majd 16-án jött a hír: Király Zoltán is MDF-es képviselőjelölt.

  És akkor akik felmerülhetnének, szerinzünk (abc sorrendben):

  Bihari Mihály – Alapító tagja volt az MDF-nek. Később ugyan MSZP-s színekben politizálált, majd az Alkotmánybíróság elnöke volt. 

  Gombár Csaba – Jelenleg a Pénzügykutató Zrt igazgatója, korábban volt a MR elnöke. (Rövid életrajz itt.)

  Halmai Gábor – „A TDDSZ és a Nyilvánosság Klub alapító tagja, a Nyilvánosság Klub ügyvivője (1989-től). A Társadalomtudományi Társaság vezetőségi tagja (1989-től), elnöke (1995-től).” – forrás és még sok infó.

  Kupa Mihály – Szintén volt MDF-es, ráadásául pénzügyminiszter is volt az Antall-kormáyn idején.

  Sárközy Tamás – Nézetei sokban hasonlítanak Bokros nézeteihez. Ő dolgozta ki a kapitalista átállás pénzügyi és tulajdonosi viszonyokat szabályozó törvények jelentős részét.

  Tölgyessi Péter – Az SZDSZ-nek volt alapítótagja, azonban. Részt vesz az MDF-SZDSZ paktum kidolgozásában. 1998-ban FIDESZ-MDF színekben indult 4. kerületben, majd 2002-ben a FIDESZ-MDF közös listájának 12. helyét foglalta el.

  Vitányi Iván – „A reformköri mozgalom országos irányítója, az MSZP alapítója; 1989-től 1996-ig és 1998-tól 2000-ig országos elnökségi tag, 1990-től 1996-ig választmányi elnök. 2003. szeptember 13-án az MSZP újonnan alapított művelődési tagozatának elnökévé választották. 1990 óta országgyűlési képviselő (1990: országos lista, 1994 és 1998: Bp. 7. vk., V-VIII. ker., 2002: budapesti lista).” – ez az idézet meg innen jött.

 

Persze ezek csak találgatások… ki jöhet még? 

2 komment

Címkék: jövő szdsz mdf választások


A bejegyzés trackback címe:

https://politicalnet.blog.hu/api/trackback/id/tr911604785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.01.07. 01:33:00

Valahol azt olvastam, DJ a hatodik lesz.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.19. 18:06:42

@nyomasek_bobo: Azért Debreczeninél jóval húzósabb nevek is vannak a listán... Szeritnem
süti beállítások módosítása